Šaltyje džiovinti maisto produktai – puikus užkandis skubantiems, sportuojantiems ir sveikuoliams. Vaikams pakeičia saldumynus. Ypač tinka veganams ir žaliavalgiams, nes yra termiškai neapdoroti.
Džiovinimas šalčiu yra vadinamas liofilizacija. Iš pradžių produktai yra užšaldomi kameroje, kurioje sukuriamas vakuumas. Tuomet dideliame šaltyje, siekiančiame -80 °C, uogos yra džiovinamos. Šio proceso metu vanduo, esantis uogose ar kituose produktuose, iš kieto kūno pereina į garų stadiją, aplenkdamas skystą fazę. Susidarę garai yra pašalinami. Kadangi iš uogų yra pašalinamas beveik visas vanduo, produkto skonis, kvapas bei forma išlieka nepakitusios. Tiesa, vandens pokyčiai turi įtakos uogų svoriui: iš 100 g šviežių uogų išeina apie 10 g liofilizuotų. O tai mažina pakuotę!